DE KIKKER IN DE PUT

Kwakend reisde het gezelschap van kikkers door het bos, op zoek naar een lekkere poel water. Maar omdat ze niet goed opletten, vielen er 2 in een diepe kuil. Geschrokken keken de andere kikkers naar beneden. Wat een diepe kuil ! Daar kwamen die 2 nooit meer uit: " Geef het maar op, want het lukt je toch nooit om eruit te komen !"

Daar lieten de 2 kikkers het er uiteraard niet bij en al springend probeerden ze hun geluk. Tevergeefs, de wand was steil en de kuil was echt héél diep.

"Houd maar op, je vermoeit jezelf alleen maar en het lukt toch niet!" riepen de kikkers van bovenaf naar beneden.

Eén van de kikkers gaf het op, midden in zijn sprong. Hij viel naar beneden en legde ter plekke het loodje.

Maar de ander ging door. De kikkers schreeuwden dat hij het beter kon laten. Beter rustig doodgaan dan met zoveel gedoe!

Maar de kikker ging door en sprong en sprong en sprong tot dat hij- wonder boven wonder!- met geweldige krachtinspanning uit de kuil sprong.

Hij keek de kikkers aan en zei:

" Ik mag dan wel doof zijn, maar ik kon zien hoe jullie me aanmoedigden. Zonder jullie steun had ik het echt niet gered!!"

(Het is maar HOE je luistert!))                                         FABEL

Meest recente reacties

19.09 | 11:46

Dag Karin, indien je nog interesse hebt in een vrouwenkracht cirkel, kan je op de website meer info vinden onder 'info workshop 2021' of contacteer me op mijn e-mail adres voor verder uitleg.

16.06 | 08:15

Dag Karin, de plaats waar de activiteiten zullen plaatsvinden licht voor 2021 nog niet helemaal vast. In ieder geval ergens rond het Antwerpse. Mail mij op het e-mail adres en ik hou u op de hoogte.

15.06 | 20:25

hallo Catharina, ik ben op zoek naar een vrouwenkrachtcirkel. ik lees op deze website mooie dingen, maar waar vinden deze actviteiten plaats?

31.10 | 22:36

Nee, ik kan het niet verkopen het is heel persoonlijk geworden. Hopelijk vindt je het nog 2e hands(bol.com?). In het Engels zijn ze geloof ik nog wel te verkrijgen.

Deel deze pagina